Att tänka på när man flyger med barn

Att resa kan vara tröttsamt till och med för den mest tålmodige vuxne, då man kan råka ut för allt från förseningar och inställda flyg till flygningar med turbulens hela vägen (som kanske gör att man inte kan sova). Utöver allt detta måste man sitta still, i princip sysslolös, på en mycket begränsad yta i timmar. När man som vuxen tycker att denna upplevelse kan vara påfrestande, är det inte svårt att förstå att det är tio gånger värre för ett litet barn. Om man ska flyga med små barn kan det därför vara bra att ha några saker i åtanke, för att göra resan lite lättare.

När små barn blir griniga beror det sannolikt på en av tre saker: de är trötta, de är hungriga eller de är uttråkade. Därför är det viktigt att ha med sig saker som hjälper till att motverka detta. Om barnet till exempel har svårt att sova på ett bullrigt flyg, kan det vara en bra idé att ha med sig en mp3-spelare eller en mobiltelefon med några godnattsagor eller vaggvisor nerladdade. Något annat som kan hjälpa är att barnet får ligga mer bekvämt, så en resekudde, som de kan vila huvudet mot är bra att packa ned.child-waving-goodbye-595429_960_720

När det gäller maten till barnet är det alltid bra att ha med sig förberedda snackspåsar som man kan plocka fram under flygningen, till exempel fyllda med frukt, grönsaker, russin eller annat som barnet tycker om. Det är särskilt viktigt att ta med sig egen mat till barnet om det är under två år, och sitter i knät istället för att ha en egen stol. Då ingår nämligen ingen mat som eventuellt serveras ombord på planet till barnet.

Slutligen är det viktigt att ta med sig tillräckligt med underhållning till barnet, så att det räcker under hela flygningen. Vad man tar med beror såklart på barnets ålder, men ett bärbart spel (till exempel en Gameboy), en eller flera böcker eller serietidningar, några kritor och ett ritblock kan underhålla de flesta barn i timtal.

Förutsättningen för att man ska behöva tänka på dessa saker i första taget är naturligtvis att man har råd att åka på semester utomlands med familjen. Om du vill ha råd att genomföra familjens drömresa, kan du ansöka om att långa pengar på Advisa.

originmag