Kombinera föräldraskap med hemmajobb

På grund av den rådande situationen i världen har många av oss blivit tvungna att ställa om och arbeta hemifrån. Det är inte alltid det lättaste om du samtidigt har barn som inte kan vara på dagis. Går det egentligen att kombinera arbete och barn på ett bra sätt? Här får du de bästa tipsen på hur du ska tänka.

Fokusera på en sak i taget

Multitasking kan låta som en bra idé men faktum är att du bara dräneras på energi. Det är svårt att koncentrera sig på en uppgift om du har ett barn som står och rycker i dig samtidigt. Det är också jobbigt att börja om varje gång du blir avbruten och måste ta hand om ditt barn. Distrahera ditt barn under cirka 10 till 15 minuter och försök få så mycket gjort som du bara kan. Sedan ger du all energi till ditt barn under en tid. Det brukar löna sig istället för att försöka få allt gjort på en gång.

Hyr ett kontor under några timmar

Har du möjlighet till barnvakt under några timmar i veckan är det ett ypperligt tillfälle att hyra en kontorsplats. Då får du några timmars lugn och ro där du kan få gjort så mycket som möjligt. Idag finns flera Lediga Kontor i Stockholm där du erbjuds flexibla lösningar. Du kan alltså enbart hyra platsen under den tid du brukar kontoret. Det blir billigare och du kommer att få betydligt mer gjort. Workaround har flera lokaler på olika platser i Stockholm så du kan välja den som är närmast din bostad. Du kommer även ha lättare att fokusera på barnen när du är hemma.

Stäng av dina notiser på mobilen

Om du ska lyckas ta hand om dina barn och jobba samtidigt behöver du inte ytterligare störningsmoment. Du behöver alltså inte se notifikationer från Instagram eller Facebook samtidigt som du ska få saker gjort. Om du behöver ha din jobbmail uppe kan du välja att telefonen endast visar dessa notifikationer. Resten kan du ta efter jobbtid.

Håll möten utomhus

Idag är det få möten som hålls på plats på grund av corona utan allt sköts på telefon. Varför inte passa på att ta en promenad med vagnen eller låta barnen leka i parken samtidigt som du har dina telefonnummer. Alla i familjen kommer ut och får frisk luft vilket är väsentligt för välmåendet. Om dina barn är lite större klarar de sig oftast själva i parken och då kan du slå dig ner och prata i lugn och ro.

originmag