Aktiviteter som passar hela familjen

Det är inte alltid så lätt att komma på roliga aktiviteter som passar alla familjemedlemmar. Den ena vill åka och simma, medan den andra hellre ser en spännande actionfilm på bio. För att alla i familjen ska få det så trevligt som möjligt finns den en el del saker man kan göra tillsammans, saker som passar det minsta barnet till den vuxna föräldern. Hur hittar man då dessa aktiviteter och måste de kosta skjortan? Självklart inte. Visst är det så att många aktiviteter faktiskt kostar och ju fler man är i familjen, desto dyrare blir det. Vill man komma undan billigt samtidigt som alla får en trevlig stund, kan man t.ex. packa väskan för en trevlig dag på stranden, besöka en barntillåten teatershow eller varför inte strosa runt på något av alla de museer som Sverige har att erbjuda. Fördelen med ett museum är att de allra flesta är helt gratis och är dessutom anpassade efter just familjer, med toaletter och fikarum nära till hands.

Matiné blir mer och mer populärt under högtider

En aktivitet kan vara till hjälp för uttråkade barn under en längre ledighet från skola och förskola, men man kan också skapa traditioner genom aktiviteter som hela familjen kan vara en del av. Något som blivit mycket populärt på senare tid är att gå och titta på matiné tillsammans och gärna dagens efter julafton. Både vuxna och barn samlas på biograferna under juldagen, vissa för att det har blivit en tradition och andra för att de helt enkelt vill se en härlig film och spendera ännu mer tid tillsammans. Under julen visas extra många nya filmer och här är det lätt att hitta en familjefilm för alla åldrar. Till och med för de allra minsta finns barnvagnsbio tillgängligt, där ljudet är lägre, belysningen bättre och under filmen erbjuds ett flertal pauser för mat eller toalettbesök. Då barnen är lediga under julen är det främst barnfilmer som får ta plats på biograferna, men även en och en annan sci-fi eller actionfilm visas. Går man med äldre barn hittar man ett härligt utbud av roliga komedier eller varför inte välja en film med barnets favoritskådespelare.

Aktiviteter med fart

Som de allra flesta föräldrar vet så brukar barn ha mycket spring i benen och långa filmer på biografer kanske inte passar alla. För de familjer som hellre vill röra på sig under aktiviteterna kan sporter som bowling, simning eller biljard vara roligt att testa på. Bowling har längre varit en mycket populär aktivitet för barnfamiljen, där skor och bowlingklot finns att låna på plats. Ett stort plus i kanten är att barnen har möjlighet att aktivera sig på ett roligt och underhållande sätt, samtidigt som man som förälder inte behöver lägga ut speciellt mycket pengar. Har man inte bowlat förut kan det vara ett bra tips lära sig spelets regler och jargong innan man besöker en hall. Exempelvis, på bowling-stockholm.com kan du få information om hur du hittar till de bästa bowling-hallarna, vilka olika typer av bowling som det finns och vilka ungefärliga öppettider som gäller. Vid varje aktivitet där barn är inblandade kan det vara bra att välja en bowlinghall som även erbjuder mat och dryck.

originmag