Hälsosam familjevardag

För barn och ungdomar i dag så är inte en självklarhet att leva ett hälsosamt liv. Det är inte många som är ute och leker eller håller på med andra aktiviteter som barn gjorde för 10-15 år sedan. Du som förälder får oftast möjlighet via ditt jobb få möjligheten till att må bättre då din arbetsplats samarbetar med företag som exempelvis ljungsjöberg för att du ska må bättre. På hemmaplan är det din uppgift som förälder att du och din familj får en hälsosammare vardag.

Goda råd och tips

Här kommer några goda råd och tips för att din familj ska få en bättre och hälsosammare vardag. Se till att göra saker tillsammans som en familj och våga testa er fram, vem vet barnen kanske tycker det är roligt. Se till att sitta och äta tillsammans och gör måltiden trevlig. Glöm inte att lägga bort mobiltelefonerna. Motionera tillsammans, ni kan cykla en tur, åka på utflykt eller testa någon ny sport tillsammans.

En sak som är mycket viktigt när det gäller förändringar är att ta små steg och räkna med att gamla vanor kan ta ett tag att bryta. Familjen kan skapa nya traditioner, detta kommer dessutom stärka banden mellan er alla. Glöm inte bort att belöna och uppmuntra framgångarna i samband med de nya vanorna. Belöningen kan vara allt från att du fixar en filmkväll med extra gott snacks eller att du genomför en konsert med barnet favoritartist. Glöm inte bort att belöna dig själv som förälder.

Kommunicera

Något som är viktigt för att du och din familj ska kunna leva mer hälsosamt är att ta er tid att kommunicera. Då gäller det att du verkligen tar dig tid och varför inte lyssna på för dina barn. För barn vill gärna berätta vad de har för idéer och et bra sätt att för dig att få bra kontakt med dem är att visa att du är nyfiken. Detta är extra viktigt med tanke på hur mycket tid barn och ungdomar sitter själva och surfar runt på nätet. I och med att ni kommunicerar i familjen får barnen och/eller ungdomarna lära sig att ge uttryck för sina åsikter och känslor, vilket de kommer ha nytta av när de blir vuxna.

Laga mat

Något som också är mycket viktigt för dig och din familj är att ni äter rätt. Därför kan det vara en bra idé att laga mat tillsammans, vilket gör att ni inte bara umgås utan att du också lär dina barn att äta rätt. Dessutom lär sig barnen och ungdomarna uppskatta maten på ett helt annat sätt. Gör storkok som gör att frysen blir full och det är bara för dig att plocka fram den färdiga maten från frysen under vardagarna. Detta gör att du istället kan umgås med familjen och hjälpa barnen med läxorna eller göra aktiviteter tillsammans hela familjen.

originmag