Träna tillsammans med dina barn

Idag är det många vuxna och barn som sitter stilla framför en skärm under majoriteten av dygnets timmar. Genom att istället umgås med dina barn samtidigt som ni tränar tillsammans ökar hälsan samtidigt som gemenskapen stärks mellan er.

Allt fler hakar på trenden att träna tillsammans med sina barn. Istället för att stressa till gymmet efter jobbet är det härligt att istället umgås med barnen samtidigt som ni alla tränar tillsammans. Många aktiviteter på hemmaplan är helt gratis medan en vandringsresa till fjällen eller till ett träningshotell kostar en slant. Om du behöver låna pengar till semesterresan är det viktigt att komma ihåg att alltid se till att få de bästa villkoren för att lånet ska bli så billigt som möjligt. Använd gärna en smidig jämförelsetjänst som Lånakuten för att snabbt få svar.

Tips på gratisträning med barn

Det finns många enkla gratisaktiviteter för den som vill träna med barnen. Det allra enklaste är att ge sig ut och springa i kvarteret eller i närmaste skogsparti. Barn brukar tycka att det är roligt att spurta snabbt för att sedan vila en stund. Varför inte tävla om vem som hinner fram snabbast till nästa lyktstolpe? Om ditt barn är litet och inte orkar springa så långt kan barnet cykla bredvid dig medan du joggar eller så cyklar ni tillsammans till en sjö och passar på att simma en stund. Om det regnar ute finns det många roliga träningsprogram att utföra på vardagsrumsgolvet. Sätt på bra musik och mixa danssteg med burpees, hopprep och olika styrkeövningar.

Gym och träningsresor med barn

Det finns också många roliga aktiviteter som visserligen kostar en del men som kan göra träningen ännu roligare. Klättring passar många barn som ofta är väldigt duktiga på att ta sig upp för höga klätterväggar snabbt och smidigt. För att få säkra ditt barn krävs att du går en utbildning innan men det går också att klättra på lägre väggar utan säkerhetslina. En annan aktivitet är att vandra tillsammans med barnen i vacker fjällmiljö. Barn brukar tycka om att klättra upp på stora stenar och har ofta bra balans och skuttar fram över branta och steniga stigar.

Att resa till ett träningshotell på semester är också ett enkelt sätt att testa många nya roliga träningsformer. Är ni en stor familj passar ett träningshotell extra bra eftersom det brukar finnas många olika aktiviter att välja mellan. Att göra en träningsresa brukar passa familjer som har lite större barn. På hemmaplan brukar också många gym erbjuda familjeklasser där barnen får följa med och gympa, yoga eller göra någon annan aktivitet. Passen brukar vara roliga med peppande musik som passar både föräldrar och barn.

originmag