Som förälder har du mycket att göra, särskilt om du har små barn. Det händer alltid någonting och ansvaret att vara en god förälder tar på krafterna. Om du då har ledvärk, artros, så måste du också kunna hantera smärtan och värken, samtidigt som du utövar ditt föräldraskap.

Har du artros?

Artros är en av våra vanligaste folksjukdomar. Det är många svenskar som lider av ledvärk. Värk som påverkar dem både på jobbet och när de är hemma. Vissa dagar är bättre än andra. Är du också förälder är det lätt att bli stressad och mycket trött. Du har ett stort ansvar, samtidigt som du inte har all energi och kraft som du skulle önska. Men det finns mycket hjälp att få. Istället för att du försöker lindra artrosen på egen hand, eller inte vill kännas vid den, så bör du ta emot hjälp. Gå in på Artros.org så får du hjälp att leva ett aktivt liv med mindre värk.

Var aktiv med dina barn

Det finns vissa som felaktigt tror att det är dåligt att röra sig med artros, men det är tvärtom. Du ska alltid lyssna på kroppen och inte gå emot dess signaler, men det betyder inte att du ska vara inaktiv. Både din kropp, “artrosen” och psyket behöver motion och rörelse. Det är också viktigt att du försöker minska på stressen. Stress påverkar alla sjukdomar negativt. Ta hjälp av kunniga experter så att du tränar och äter på rätt sätt. Då kan du bada, cykla, springa, leka och hitta på roliga upptåg med dina barn.